Bluestim helpt aardbeien met stress

Bluestim helpt aardbeien met stress

Telers van zachtfruit weten: in de herfst liggen kwaliteitsproblemen op de loer. Donkere dagen leiden dan gemakkelijk tot scheurtjes in de vruchten. Biobest adviseert daarom Bluestim. Deze biostimulant versterkt snel de celwand en loodst de vruchten veilig door stressvolle perioden.

Voor Bluestim is het nooit te laat, vertelt Biobest Product Manager Cindy Callens. “Telers kunnen er elk moment mee starten, ook nu nog. Wetenschappelijk onderzoek toont namelijk aan dat Bluestim binnen 24 uur de wortels, bladeren en vruchten bereikt. Dus wanneer het product een aantal dagen voor een stressmoment wordt toegepast, heeft het direct een positief effect op de vruchten.”

Stevigere celwand
Aardbeientelers die het product in de praktijk gebruiken, ervaren daadwerkelijk minder scheurtjes. “Dat is de verdienste van het hoge aandeel glycine betaïne in Bluestim”, vervolgt Callens. Deze stof komt van nature voor in woestijnplanten en verbetert het water- en nutriëntentransport tijdens osmotisch stress. “Door deze osmoseregulatie van plantencellen wordt calcium beter opgenomen en ontstaan er stevigere celwanden. Die extra bescherming kan het gewas goed gebruiken op momenten dat het ineens warm of donker wordt.”

Minder scheurtjes
Aardbeien van de met Bluestim behandelde planten vertonen dankzij de stevigere celwanden minder scheurtjes en een langere houdbaarheid. Doordat het aantal scheuren en micro-barstjes afneemt, zijn er minder ingangspoorten voor ziekteverwekkers. Dat bevordert de kwaliteit ook op langere termijn. Bluestim wordt geleverd als oplosbaar poeder en dient op het blad gespoten te worden (adviesdosering is 2 kilo per hectare). Om de invloed van onverwachte stresssituaties gedurende de volledige teelt tot een minimum te beperken, raadt Biobest aan het vanaf de bloei elke drie weken toe te passen.

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v