Fruit Logistica 2024 was internationaler dan ooit

Fruit Logistica 2024 was internationaler dan ooit

Ruim 66.000 bezoekers, ruim 24.000 exposanten en 450 mediavertegenwoordigers bezochten dit jaar de Fruit Logistica, zo laat de organisatie weten. De vakbeurs in Berlijn telde dit keer 2.770 exposanten.

Ook dit jaar positioneerde Fruit Logistica zich als internationale ontmoetingsplaats voor de branche, zo laat de beursorganisatie weten. Vier van de vijf vakbezoekers kwamen uit het buitenland. Met bezoekers uit 145 landen en exposanten uit 94 landen was Fruit Logistica internationaler dan ooit.

"De belangrijkste beurs ter wereld voor de groenten- en fruitsector brengt de beste besluitvormers uit de sector samen, met deelname uit de hele internationale waardeketen. Ruim 70 procent van de vakbezoekers van dit jaar waren beslissers. De gelegenheid om oude vrienden en nieuwe potentiële partners te ontmoeten kwam op een cruciaal moment, waarbij verschillende grote uitdagingen, zoals kostendruk en klimaatverandering, het leven voor de internationale groenten- en fruitsector moeilijk blijven maken."

De deelnemers aan de Fruit Logistica van dit jaar waren meer dan tevreden. Volgens de voorlopige bevindingen van een enquête onder exposanten en vakbezoekers heeft ongeveer één op de twee exposanten tijdens het evenement al zakelijke deals gesloten. Bovendien verwacht ongeveer 90 procent dat de vervolgactiviteiten ‘bevredigend’ tot ‘zeer goed’ zullen zijn. De algemene beoordeling van de exposanten was dan ook positief: ongeveer 9 van de 10 respondenten zouden de beurs aanbevelen aan anderen in hun zakenkring en hetzelfde aantal is van plan deel te nemen aan Fruit Logistica 2025. Ook onder de vakbezoekers was de bedrijvigheid hoog. Ruim 80 procent wist nieuwe zakelijke leads binnen te halen, terwijl ongeveer een op de drie tijdens de beurs al zaken kon afronden. Al met al was het oordeel onder de vakbezoekers zeer positief. Ongeveer 95 procent van de respondenten zei dat hun algemene indruk goed was en zou het evenement aanbevelen aan collega's of zakenpartners. Ruim 9 op de 10 zouden voor Fruit Logistica 2025 opnieuw naar Berlijn reizen.

De volgende Fruit Logistica vindt plaats van 5 tot en met 7 februari 2025 in Berlijn.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v