EcoStoof op Grüne Woche

EcoStoof op Grüne Woche

De startup EcoStoof staat van 20 tot 25 januari op de Grüne Woche in Berlijn. Na een pauze van twee jaar vindt deze toonaangevende beurs voor duurzame voeding, land- en tuinbouw weer plaats. Zij zullen dagelijks een proeverij van dagverse producten verzorgen die zijn klaargemaakt in de energiebesparende EcoStoof. De op de Grüne Woche aanwezige Ministers Piet Adema en Christianne van de Wal krijgen beiden een exemplaar van deze moderne hooikist overhandigd om energiezuinig koken onder de aandacht te brengen.

Onder het motto 'Lekker en duurzaam' is EcoStoof aanwezig op de Grüne Woche op het 'Nederland-Paviljoen' die door Minister van Landbouw Piet Adema geopend wordt. Minister voor Natuur en Stikstof, Christianne van der Wal is eveneens aanwezig. Beide Ministers krijgen een EcoStoof om energiezuinig koken onder de aandacht te brengen. Samen met de Provincie Noord-Holland en het Ministerie van Landbouw zal EcoStoof een stand delen en een divers programma aanbieden. Zo verzorgt  EcoStoof dagelijks rond 13.00 uur een proeverij met regionale producten.

Achter EcoStoof zitten de twee ingenieurs Caro Niestijl en Iris van de Graaf, die zich vier jaar geleden ten doel stelden de 100 jaar oude kooktechniek van de hooikist tot leven te wekken en er een moderne interpretatie aan te geven. Het resultaat is EcoStoof, dat niet alleen Nederland maar nu ook Duitsland heeft veroverd en waarmee 30% energie voor koken bespaard kan worden. Het principe is eenvoudig: doe de gewenste ingrediënten in een gewone pan, breng alles kort aan de kook en plaats het voedsel met de pan in de EcoStoof, die gemaakt is van isolerende en warmt reflecterende materialen. Het product werkt als een dikke jas voor de pan. Dankzij de isolerende werking blijft het voedsel zo warm (tussen 70 en 100°C) dat het vanzelf verder gaart en zijn smaak behoudt. Zonder energie te verbruiken, overkoken of verbranden.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Paprika Horti Newsradio. Luister terug!

Paprika Horti Newsradio
Luister mee!

Paprika Horti Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v