Bewustzijn energie vergroot

Bewustzijn energie vergroot

Het telersevent 'Energiebewust de winter door' op basis van data driven growing bij Tomatoworld in Honselersdijk, trok afgelopen donderdag ver boven de honderd belangstellenden, voornamelijk telers.

De huidige record brekende energieprijzen hebben zoals bekend grote gevolgen voor de Nederlandse glastuinbouw. Door deze kostendruk moeten telers op zoek gaan naar energiebesparende oplossingen. Tomatoworld organiseerde samen met Glastuinbouw Nederland, Kas als energiebron, LetsGrow.com en Plant Empowerment dit telersevent waar telers een schat aan informatie kregen om hen daarbij te helpen.

Zo werden de ervaringen met data driven growing bij Tomatoworld van de afgelopen twee jaar  gedeeld vanuit Ab van Marrewijk. Daarna kwamen diverse onderwerpen ter sprake, zoals het effect van energie input op zowel het klimaat als planten en het effect van minder energie-input op licht, temperatuur en luchtvochtigheid. Aansluitend werd dieper ingegaan op het belang van optimaal isoleren van de kas met behoud van een goed en gezond klimaat voor uw planten. De laatste presentatie gaf een duidelijk beeld van belichting strategieën voor deze winter, waarbij een relatie werd gelegd tussen wetenschap en praktijk. De telers werden vanuit verschillende disciplines ruimschoots voorzien van slimme tips en tools om slimmer met energie om te gaan.

 

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v