Blijvend lage EPEX-prijzen

Blijvend lage EPEX-prijzen

De komende dagen staat er veel minder wind en zijn de temperaturen lager. Desondanks noteert baseload elektriciteit voor dit weekend slechts 104 €/MWh. Vanaf volgende week dinsdag neemt de wind weer behoorlijk toe. Baseload elektriciteit voor volgende week handelt daarom voor slechts 155 €/MWh. Voor de week erna (week 46) wordt duidelijk minder wind en daardoor fors hogere spotprijzen verwacht. Al blijft de temperatuur relatief hoog en zit er geen kou in het weerbericht, geeft AgroEnergy aan.

De LNG aanvoer blijft op peil dankzij het prijsverschil tussen TTF en Azië voor de komende maanden. Op Gate en Delfzijl worden tot en met dit weekend maar liefst 6 schepen verwacht. In Engeland worden in de komende 3 weken in totaal 14 schepen verwacht. Dit moet voldoende zijn en betekent in combinatie met de weersverwachting weinig onttrekking aan gasvoorraden.
 
De TTF daggasprijs zou onder deze omstandigheden moeten tenderen naar de Aziatische LNG prijs, ofwel ca 90 €ct/m3. Voor de prijs van de komende wintermaanden geldt hetzelfde. Opvallend is dat TTF voor levering december en de maanden erna nog steeds behoorlijk hoger noteert. Mogelijk de het EU maatregelenpakket dat eind november verwacht wordt, hierop ingrijpt.

Bron:

Deel artikelPaprika Horti Newsradio
Luister mee!

Paprika Horti Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Luister terug! Belangrijke tuinbouw podcasts!