Aubergine shoarma van Purple Pride bij Jumbo

Aubergine shoarma van Purple Pride bij Jumbo

Purple Pride - het auberginemerk van Growers United - laat met trots weten dat, de eerder in FoodService geïntroduceerde Vegan Aubergine Shoarma, nu ook voor consumenten te koop is in de supermarkt. Jumbo introduceerde deze week het product als onderdeel van een range Vegan Gemaksproducten onder Jumbo merk in de koeling. De supersnelle plantbased shoarma op basis van aubergine werd eerder door trendwatcher Food Inspiration benoemd als één van de meest inspirerende food concepten op het Vegan Taste Lab.

Purple Pride stimuleert al jaren gezond en plantaardig eten en zocht hierin de samenwerking op met Jumbo en producent Kempenfoods. “Op dit moment eet ongeveer 30% van de huishoudens in Nederland aubergine. Maar veel mensen vinden de groente moeilijk te bereiden. Deze kant & klare aubergine shoarma is lekker en je hoeft het alleen kort op te bakken. Met deze toepassing hopen we de consument te stimuleren om vaker aubergines te eten,” aldus Rob Mulder, salesmanager aubergine bij Growers United. “Dit is wat de markt op dit moment zoekt: gezonde convenience producten, maar dan wel gebaseerd op 100% plantaardige groenten. De nieuwe Jumbo range, maar ook de plek in de winkel waar de vegan vleesvervangers gepresenteerd worden, is vernieuwend. Het past perfect in de trend van gezond, vegetarisch en duurzaam eten.”  

Een duurzaam concept
“De aubergine shoarma is gemaakt van verse aubergines geteeld door onze Purple Pride telers. Voor de productie van de vegetarische shoarma worden aubergines met een buts of een schrammetje gebruikt. Op deze manier willen we voedselverspilling tegengaan.” Verder bevat de aubergine shoarma geen soja of tarwe, wat ook beter is voor het milieu en de gezondheid. Daarbij is de vleesvervanger laag in calorieën, vezelrijk en bevat geen allergenen.

De kant & klare aubergine shoarma is verpakt in een doosje van 200 gram en geschikt voor 2 personen. Het product is verkrijgbaar in 276 Jumbo winkels en te vinden in de koeling bij de gesneden groenten. Of online te bestellen via Jumbo.com.

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v