Plant App Source.ag met meer producten bruikbaar

Plant App Source.ag met meer producten bruikbaar

Source.ag, de vooraanstaande ontwikkelaar van kunstmatige intelligentie (AI) voor glastuinders, kondigt aan dat zijn Source Plant registratie-app twee extra gewassen zal ondersteunen, namelijk paprika en komkommer. De app geeft telers unieke inzichten in de groei, ontwikkeling en opbrengst van hun gewassen door hen in staat te stellen gemakkelijk hoogwaardige en consistente plantmetingen te maken.

De app werd gelanceerd in de zomer van 2022 en ondersteunde in eerste instantie alleen tomaten. Het wordt nu gebruikt door 800 hectare tomatentelers die tientallen soorten tomaten telen. De app zal worden uitgebreid om paprika- en komkommertelers te ondersteunen en wordt nu gebruikt om meer dan 120 unieke variëteiten te meten.

Ernst van Bruggen, CPO en mede-oprichter van Source.ag: "De release van de paprika- en komkommerapp is een belangrijke mijlpaal voor Source.ag in onze missie om telers over de hele wereld te voorzien van AI. Momenteel hebben telers grote moeite om planten accuraat te meten, waarbij fouten vaak onopgemerkt blijven. Tegelijkertijd zijn hoogwaardige generatieve en vegetatieve plantmetingen een essentiële voorwaarde voor telers om klaar te zijn voor A.I. Daarom hebben we onze plant-app gebouwd. Het biedt het beste startpunt voor onze op AI gebaseerde modellen om te leren hoe rassen reageren op hun omgeving en op basis daarvan hun toekomstige status nauwkeurig te simuleren. Daarnaast bieden we duidelijke protocollen die het proces van betrouwbare plantmetingen vereenvoudigen voor iedereen in een kas. Dit betekent dat een teler deze taak gemakkelijk kan delegeren aan iemand anders binnen de kas, wat zorgt voor meer efficiëntie en productiviteit.”

De app biedt veel voordelen voor telers, waaronder het verstrekken van nauwkeurige en gedetailleerde gegevens over individuele planten die kunnen helpen bij het verbeteren van opbrengstprognoses en het verfijnen van teeltstrategieën. Met behulp van de app kunnen telers verschillende generatieve en vegetatieve plantmeters bijhouden, waaronder groei in lengte, dikte van de kop en verhouding van bladlengte in de kop. Essentiële plantmetingen zoals cumulatieve vruchtzetting, plantbelasting en fruitsnelheid worden automatisch berekend op basis van deze plantmetingen. Duidelijke protocollen zorgen voor consistente plantmetingen voor betere vergelijkingen tussen alle teeltmethoden. Met een verfijnd ontwerp minimaliseert de app fouten bij het registreren van plantgegevens. Dit is vooral belangrijk voor paprika- en komkommertelers, waarbij het nauwlettend volgen van elke vrucht vanaf de bloeifase kan helpen bij het begrijpen van de redenen voor abortus, wat grote invloed heeft op de wekelijkse oogstprognoses.

Arus Biersteker, Hoofdteler en Algemeen Directeur bij 20 hectare paprikakweker C. Zwinkels: "Een consistent en duidelijk overzicht houden over drie kassen is niet zonder uitdagingen. Het is gemakkelijk om belangrijke details over het hoofd te zien en het kan moeilijk zijn om bij te blijven met de oorspronkelijk ingestelde plannen, vooral met een nieuwe cultivar. De Source Plant app geeft me een duidelijker beeld van de huidige status van mijn teelt en de aanpassingen of beslissingen die ik moet nemen. Met Source kan ik ook verder vooruit kijken."

Source versnelt de toegang tot verse groenten en fruit door telers over de hele wereld te voorzien van kunstmatige intelligentie (AI). Source.ag, opgericht in 2020 door Rien Kamman (CEO) en Ernst van Bruggen (CPO), heeft een team van ervaren ingenieurs en plantenwetenschappers samengebracht en werkt samen met 's werelds toonaangevende telers om de meest geavanceerde kunstmatige intelligentie in de sector te bouwen. Hun algoritmen simuleren plantgedrag om optimale teeltstrategieën te berekenen en uit te voeren, daarbij rekening houdend met miljoenen gegevenspunten over klimaat, biologie en grondstoffen. Door meer telers in staat te stellen meer faciliteiten efficiënter te laten werken door middel van baanbrekende technologie, maakt Source.ag de glastuinbouw toegankelijk, winstgevend en wereldwijd schaalbaar. Ze hebben een missie om met minder middelen, meer mensen van voedzaam eten te voorzien.

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v