'Handig tijdens vakantie'

'Handig tijdens vakantie'

Met de optie ‘Periodeverschuiving’ in Connext kun je de start- en de eindtijd van een bepaalde periode van een strategie automatisch vervroegen of verlaten, zo laat Priva weten.

Dit gebeurt op basis van een zelfgekozen gemeten waarde, aldus Priva. "Dat scheelt tijd én zorgen."

Binnen zowel Priva Office Direct als Priva Operator is het mogelijk om een periodeverschuiving in te stellen voor een bepaalde strategie. Neem bijvoorbeeld de watergift, die bestaat uit diverse periodes, afhankelijk van de teelt. Als er gedurende de dag weinig straling is geweest, kun je ervoor kiezen de watergift eerder te laten stoppen. Hierdoor kan het gewas eerder aan de nachtperiode beginnen en zorg je ervoor dat de wortelomgeving ’s nachts niet te nat is. Wanneer je een periodeverschuiving instelt, verloopt dit proces automatisch op basis van de bereikte stralingssom op een bepaald tijdstip.

Kees van Uffelen, teeltmanager bij Ammerlaan Growers, is erg te spreken over de optie: “Het is erg handig als je op vakantie bent. De regeling automatiseert het proces en je hoeft er niet meer naar om te kijken. Daarnaast blijft de teelt altijd het belangrijkst in de dagelijkse gang van zaken. Het is daarom fijn dat je dit kan automatiseren.” 

De regeling is beschikbaar in Priva Office Direct onder sneltoets I107. Daarnaast kan de Connext regeling worden gebruikt in Priva Operator, de applicatie voor het op afstand monitoren en regelen van de omstandigheden in de kas.

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v