'Automatisering noodzaak door tekort aan arbeid'

'Automatisering noodzaak door tekort aan arbeid'

Recent heeft Reintjes Systems een nieuwe uitvouwmachine toegevoegd aan het assortiment. Naast de complete Kratten Uitvouwmachine – High Line is er nu ook een Basic line. In de markt is er veel behoefte voor het automatisch uitvouwen van kratten, geeft het bedrijf aan. Reintjes heeft de afgelopen jaren de focus gehad op de ontwikkeling van een opzetmachine waarmee alle kisten van de markt uitgevouwen kunnen worden, en dat alles met slechts één druk op de knop omschakelen.

"De high line beschikt over controle systemen waarmee het systeem automatisch slimme retry’s kan inzetten. Bij Reintjes is de visie dat een machine nooit 100% kan functioneren wanneer de invoer niet 100% is, er bestaat altijd een kans dat er een defecte krat tussen zit. Door gebruik te maken van slimme controle en uitwerp systemen kan ervoor gezorgd worden dat het systeem toch door blijft draaien."

Low budget uitvouwer
Met de high line uitvouwer is het mogelijk om kratten te verwerken van EPS groot tot EPS klein, van IFCO groot tot IFCO klein, tot... Maar niet alle klanten hebben al deze functionaliteit nodig. Daarom heeft Reintjes er voor gekozen om een eenvoudige uitvouwmachine te ontwikkelen waarmee alleen de 600x400 kratten uitgevouwen kunnen worden. "Doordat er bij deze machine de focus wordt gelegd op enkel 600x400 kratten kan de machine uitgevoerd worden met minder onderdelen en wordt daardoor de kostprijs gedrukt. Door de eenvoud van de machine is het voor iedereen gemakkelijk in gebruik."

Modulair uit te breiden op eigen smaak
Naast de uitvouwers heeft Reintjes de afgelopen jaren ook een slag weten te maken met de modules eromheen. Zo zijn er diverse unieke depalletiseerders ontwikkeld waarmee alle pallet typen ontladen kunnen worden, om zo vervolgens de uitvouwer te kunnen voorzien van nieuwe kratten. "Het handmatig ontstapelen van deze pallets met kratten is overigens zwaar werk wat niemand graag wilt of kan doen. Doordat de systemen modulair zijn opgebouwd kan de lijn eenvoudig klant specifiek geconfigureerd worden. Zo kan er bijvoorbeeld gekozen worden voor een universele depalletiseerder, of toch de compacte euro depalletiseerder, maar ook kan het systeem uitgebreid worden met onze stapelaars, palletiseerders of intralogistieke oplossing. De keuze is aan de klant en door de modulariteit kunnen wij hierin flexibiel mee denken."

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v