Zo haal je het meeste uit je vakantiedagen in 2023

Zo haal je het meeste uit je vakantiedagen in 2023

Komend jaar is weer een goed jaar wat betreft vakantiedagen. De verplichte vrije dagen vallen namelijk gunstig en niet zoals in 2021 en 2022 veelal in het weekend. Door je vrije dagen slim op te nemen kun jij hier maximaal van profiteren. Reiswebsite TravelHunter helpt je met het bepalen op welke dagen je het beste vrij kunt nemen. Met deze tips kun jij je vakantiedagen in 2023 verdubbelen, óók als je afhankelijk bent van schoolvakanties.

Reizen met kleine kinderen
Wanneer je reist met kleine kinderen die nog geen leerplicht hebben, ben je nog heel flexibel in het opnemen van je vakantiedagen. Door dit slim in te plannen rondom feestdagen en lange weekenden, kun je in 2023 met 24 vakantiedagen maar liefst 49 dagen achtereenvolgend vrij zijn.

Kerst en Oud & Nieuw vallen komend jaar (eindelijk) weer gunstig, namelijk volledig buiten het weekend om. Door 3 vrije dagen op te nemen op 27, 28 en 29 december, heb je 10 dagen achter elkaar vrij!

Voor een langere vakantie zijn er komend jaar twee goede mogelijkheden: in april en eind mei/begin juni. Bij die laatste optie is het op veel plekken in Europa al lekker weer en met slechts 13 vakantiedagen ben je dan maar liefst 23 dagen achter elkaar vrij!

Rondom Pasen kun je daarnaast dan met 4 vakantiedagen 9 dagen vrij zijn en dat geldt ook voor Koningsdag.

Reizen met schoolgaande kinderen
Wanneer je afhankelijk bent van schoolvakanties, ben je iets minder flexibel, maar omdat veel feestdagen in deze vakanties vallen, zijn er genoeg mogelijkheden.


Zo is er komend jaar veel voordeel te behalen rondom Kerst en Oud & Nieuw. Door de volledige kerstvakantie vrij te nemen heb je met 7 vakantiedagen maar liefst 16 dagen achter elkaar vrij.

Verder kun je in de meivakantie 9 dagen opnemen voor 16 dagen vrij en kun je twee keer een lang weekend plannen met in het paas- en hemelvaartsweekend.

Wanneer neem jij komend jaar je vakantiedagen op?

Bron: TravelHunter

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v