Vacaturesite Kasgroeit stopt met ingang van 1 september

Vacaturesite Kasgroeit stopt met ingang van 1 september

Het Vacatureplatform en de CV database van Kasgroeit zijn per 1 september 2023 niet meer beschikbaar. Kasgroeit gaat zich per januari 2024 volledig focussen op leren en ontwikkelen voor werkgevers en werknemers in de glastuinbouw.

Het vacatureplatform en de CV database, die via de huidige website van Kasgroeit te raadplegen waren, zijn per 1 september niet meer beschikbaar. De overige adviezen en informatie over werving en sollicitatiebegeleiding zijn nog tot 1 januari 2024 beschikbaar. Eind 2023 wordt de kennis van Kasgroeit op deze onderwerpen overgedragen aan LTO Noord. Zij introduceren eind dit jaar een campagne om zij-instromers te interesseren voor de land- en tuinbouw. Kasgroeit begint vanaf september dit jaar al met het meenemen van bedrijven in het kweken van een betere leercultuur binnen hun bedrijf. Dit doen we door tips, tools, informatie en inspirerende verhalen om bedrijven te laten bouwen aan een leercultuur.

Leren en ontwikkelen
In een reactie zegt Jeroen Warnaar, bestuurslid begeleidingscommissie namens vakbond CNV Vakmensen: “Kasgroeit heeft afgelopen jaren veel goed werk verzet door de glastuinbouw op veel verschillende plekken te presenteren met onder andere als doel om nieuwe instroom van medewerkers in de sector te realiseren. Daarnaast zijn er honderden kandidaten en werknemers begeleid naar een nieuwe functie binnen het bedrijf of een nieuwe baan in de sector. Het ontwikkelen van de werknemers die al werkzaam zijn in onze sector is echter steeds belangrijker geworden. Door alle uitdagingen die er spelen is het nu nog relevanter voor werknemers om zich te ontwikkelen en duurzaam inzetbaar te blijven. Daar hebben zij zelf wat in te doen, maar zij moeten daarbij ook gefaciliteerd worden door het bedrijf. Kasgroeit gaat zich volledig richten op leren en ontwikkelen en zowel werkgevers als werknemers hierbij helpen."

Nieuwe strategie
De glastuinbouw is volop in transitie; energie, duurzame gewasbescherming, schaalvergroting, verdergaande automatisering en robotisering. Dat vraagt om nieuwe kennis, kwaliteiten en vaardigheden van (nieuwe) werknemers. Aangezien die veranderingen in teelt en techniek elkaar steeds sneller opvolgen, is een Leven Lang Ontwikkelen (LLO) een absolute voorwaarde om werknemers duurzaam inzetbaar te houden en bedrijven toekomstbestendig te houden. “Wij hebben als begeleidingscommissie gekozen om meer focus aan te brengen in de activiteiten van Kasgroeit", zegt Jaap den Dekker, bestuurslid begeleidingscommissie namens Plantum. "Daarbij staat het belang van de werknemers en werkgevers voorop. Wij zien dat er grote en complexe vraagstukken liggen bij glastuinbouwondernemers en daarom is het belangrijk om te investeren in personeel om deze uitdagingen het hoofd te bieden. Daar past de nieuwe strategie van Kasgroeit voor een Leven Lang Ontwikkelen goed bij .”

Werkplan 2024-2026
Kasgroeit is een initiatief van de vakbonden en werkgeversorganisaties die actief zijn in de glastuinbouw. Op basis van een driejaarlijks plan wordt Kasgroeit gefinancierd door het fonds Colland Arbeidsmarkt. Elke drie jaar wordt grondig gekeken naar de ontwikkelingen in de sector en de daarbij passende dienstverlening. Zo wordt, op dit moment, de laatste hand gelegd aan het werkplan voor de periode 2024-2026. Kasgroeit blijft vol vertrouwen aan het werk voor de glastuinbouwsector. Neem contact op met Kasgroeit voor vragen en advies over het binden en boeien van personeel.

 

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v