Transparantie huisvesting voor arbeidsmigranten

Transparantie huisvesting voor arbeidsmigranten

Huisvesting, een veel besproken onderwerp als het om internationale medewerkers gaat. De nieuwe Wet goed verhuurderschap heeft per 1 juli al wat stof doen opwaaien. Laat dat nu precies de ruimte zijn waar Lento als bemiddelingsplatform voor huisvesting veel waarde kan bijdragen in de markt. Glastuinbouw Nederland sprak met Jaap Uijlenbroek, CEO van Lento.eu, over het platform en de veranderingen in de markt.

Lento is het bemiddelingsplatform voor huisvesting voor arbeidsmigranten, opgericht eind 2021 en voortgekomen uit het Rapport Roemer ‘Geen Tweederangsburgers’. Met vooruitstrevende doelen was de eerste stap om aansluiting te zoeken binnen de huidige marktwerking. Om het bestaande proces van ondernemer, uitzendbureau en internationale medewerker te kunnen ondersteunen en van daaruit verder te kunnen bouwen. En daarbij al meteen het wooncontract loskoppelen van het werkcontract en het wooncontract in de taal van de arbeidsmigrant.

Daarom is afgelopen twee jaar uitgebreid getest met de verschillende partijen (ondernemers, verhuurders, uitzendorganisaties en potentiële huurders) en ruim 500 verhuureenheden. Inmiddels is het platform gegroeid naar 6.000 verhuureenheden, verspreid over heel Nederland en klaar om een grotere groep internationale werknemers te gaan bedienen vanaf januari 2024.

Win-win situatie
Voorop staat uiteraard de visie dat alle internationale werknemers in Nederland een fijne plek hebben om te wonen. Die losstaat van de arbeid die ze in Nederland verrichten en voldoet aan alle eisen die voor woonruimte zijn gesteld. Daarmee draagt Lento bij aan de realisatie van het rapport Roemer.

Lees hier verder

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v