Stapsgewijs naar certificering uitzenders

Stapsgewijs naar certificering uitzenders

Het kabinet werkt samen met sociale partners en de uitzendsector aan een certificeringsstelsel voor uitzendwerk. Daarmee wordt het wettelijk verboden om aan ter beschikkingstelling van arbeid te doen zonder dat je gecertificeerd bent.

De wet regelt de invoering van een toelatingsstelsel voor uitzendbureaus en -bedrijven die arbeidskrachten ter beschikking stellen per 2026. Dat betekent dat een uitzendbureau vanaf dat jaar alleen nog maar mag uitzenden als zij over een toelating beschikt. Inleners mogen alleen nog maar uitzendkrachten inhuren van uitleners die toegelaten zijn. Om een toelating te krijgen, moet een uitlener voldoen aan een aantal voorwaarden, zoals het storten van een waarborgsom van € 100.000 en het overleggen van een VOG. Ook moet de uitlener aantonen dat hij voldoet aan normen die onafhankelijk getoetst zijn.

Voor wie gaat de certificering gelden?
Het stelsel is niet alleen maar bedoeld voor uitzendbureaus. Ook bedrijven die uitlenen als secundaire activiteit kunnen onder het stelsel komen te vallen en dienen eveneens een toelating aan te vragen. LTO Nederland heeft, met VNO-NCW en MKB-Nederland, specifiek aandacht gevraagd voor de reikwijdte van het stelsel: wie komen hier wel en niet onder te vallen. Onder druk van LTO is de zogeheten collegiale uitleen zonder winstoogmerk uitgesloten. Ook kan de minister bepaalde sectoren uitsluiten van de plicht tot het hebben van een toelating. Bijvoorbeeld omdat die sector zelf al het nodige heeft geregeld. Tot slot kan ontheffing worden gevraagd als voor maximaal 10% van de loonsom aan uitzenden wordt gedaan met een maximum van € 2,5 mln. Voor de land- en tuinbouw zijn deze uitzonderingen belangrijk omdat daarmee wordt voorkomen dat sporadisch, of op kleine schaal, collegiaal uitlenen onder het stelsel komt te vallen.

Betrokkenheid binnen Glastuinbouw Nederland
In de Glastuinbouw wordt veel gewerkt met uitzendkrachten. We willen dit graag goed doen. Certificering van uitzendbureaus om zo het kaf van het koren te kunnen scheiden is belangrijk voor ons. De verplichte certificering uitzendbureaus is dan ook onderdeel van de Human Capital Agenda onder speerpunt 4: flexwerk duurzaam aantrekkelijk maken. In de werkgroep cao pensioen fiscale zaken wordt het onderwerp regelmatig geagendeerd. De leden brengen de praktijk van onze sector met haar specifieke kenmerken en risico’s in. Belangrijke input bij de uitwerking van de verdere regelgeving.

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v