Reflectie op migratietoekomst

Reflectie op migratietoekomst

In de glastuinbouw zijn internationale werknemers al decennialang onmisbaar. De flexibiliteit nodig bij een seizoen product sluit aan bij de wensen en mogelijkheden van deze groep medewerkers. Gezien de voortdurende krapte op de arbeidsmarkt verwacht de glastuinbouwsector deze mensen hard nodig te hebben.

Op 28 september hebben de leden uit de werkgroepen op het thema Arbeid met twee sprekers van DenkWerk gereflecteerd op het door hen uitgebrachte rapport: Migratie als motor - Hoe Nederland migratie kan inzetten als drijvende kracht.

Denkwerk gaf in overweging dat migratie het toekomstbeeld van Nederland bepaalt. Dat toekomstbeeld is een keuze. Er is geen (integraal) migratiebeleid en dat maakt de toekomst onzeker. Terwijl de overheid zich richt op kortetermijnproblemen in de asielopvang, loopt Nederland achter de feiten aan op het gebied van arbeidsmigratie. Migratie draagt bij aan de balans op de arbeidsmarkt en de betaalbaarheid van de verzorgingsstaat, maar het zet druk op de fysieke inpasbaarheid en sociale samenhang.

Lees hier verder

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v