Werk-app internationale medewerkers

Werk-app internationale medewerkers

De European Labour Authority (ELA) zorgt ervoor dat de EU regels over arbeidsmobiliteit en de coordinatie van de sociale zekerheid op een eerlijke en effectieve manier worden toegepast. Belangrijk onderdeel van het werk van ELA is informeren. Zo maken zij het voor burgers en bedrijven makkelijker om de vruchten van de interne markt te plukken. Speciaal voor internationale medewerkers heeft de ELA de applicatie Season@work ontwikkeld.

In de applicatie Season@work krijgen seizoenarbeiders in verschillende formaten en in 11 talen informatie over onderwerpen horend bij werken. Via video’s, websites, folders wordt informatie gegeven over zaken als loon, arbeidsovereenkomst en veiligheid en gezondheid op het werk. Ook over werken in Nederland.

Seizoenarbeid heeft eigen kenmerken en eigen aandachtspunten. In het bijzonder bij internationaal werkende mensen. Om tijdelijk te werken in een ander land is veel informatie nodig. Informatie over je rechten als werknemer en regels voor de werkgever. "Wij vinden het belangrijk dat deze app en ook de website van ons eigen ministerie workinnl.nl bekend worden onder internationale medewerkers. Jullie kunnen helpen bij het verspreiden van app en website", aldus Glastuinbouw Nederland.

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v