Martine van der Meer: Wat bepaalt jouw waarde?

Martine van der Meer: Wat bepaalt jouw waarde?

Een weblog van Martine van der Meer. Zij is verantwoordelijk voor communicatie en HRM bij CombiVliet. Martine schrijft deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

De plaats waar je bent, bepaalt je waarde. Dat klinkt best raar toch? Want als je dus op de verkeerde plaats bent, zou het kunnen zijn dat je minder of misschien wel niets waard bent. Dit gaat trouwens om alles wat bestaat, mensen, dieren en dingen.

Iedereen kent het voorbeeld van het flesje water wat in de supermarkt 70 cent kost, op het station 3 euro, op Schiphol 5 euro en op een festival 8 euro. Terwijl het om exact hetzelfde flesje gaat...

Ik ging naar de dierenarts met Japie. Japie is één van mijn hanen. Japie, is het kleinste, lelijkste haantje wat ik ken en soms ook gemeen. Economische waarde of waarde voor een ander nul. Waarschijnlijk wil niemand hem met geld toe hebben. Echter ik heb wat met hem, ik weet niet wat, maar het is een band die we vanaf het begin hadden. Hij was in het begin dan ook best gemeen, want dan viel hij me aan zonder reden, maar toch mocht hij blijven, want ik had hoop dat het goed zou komen. Ik geloofde in hem. En het kwam ook goed, soms had hij nog weleens de kolder in z’n kop, maar dat kon ik wel hebben van hem. Ik weet niet waarom, maar ik vergaf hem. Dan zag ik hem staan met dat lelijke koppie op dat lelijke lichaampje... Het was mijn langpootmug, mijn sprinkhaan.

Maar vorige week kon hij ineens niet meer lopen... Normaal gesproken als een kip iets mankeert door bijvoorbeeld ouderdom of ziekte, vraag ik mijn man om deze te verlossen van lijden, als ik er niets aan kan doen. Heb namelijk de nodige middeltjes en medicijnen. Maar bij Japie kon ik er zelf niks aan doen. Hij was ook niet ziek, maar het ging zeker niet goed. Hij bleek een ontsteking te hebben die steeds groter werd, waardoor hij niet kon lopen en naar voren viel omdat hij geen evenwicht had. Hij was ook kokendheet, 42 graden. Kassa, € 78,-- voor consult, pijnstiller en antibiotica. Japie was dus op de juiste plek, want normaal gesproken heeft een mannelijke kip, een haan, geen economische waarde, hij legt geen eieren en eet alleen maar. Dus kost alleen maar geld. Als Japie op de verkeerde plek was geweest, was hij als kuikentje waarschijnlijk al een koppie kleiner geweest.
 
Het moraal van dit verhaal is dat dit dus ook voor jou geldt, voor jou als mens, als partner, als vriend, als medewerker. Zorg in ieder geval dat je niet op de verkeerde plek bent, een plek waar je niks waard bent of waar je niet op waarde geschat wordt. Zorg dat je op een plek bent, waar ze iets in je zien, waar ze in je geloven, waar je fouten mag maken, waar je mag zijn wie je bent. Ook al ben je weleens chagrijnig, eigenwijs, niet de knapste en misschien wel de lelijkste van allemaal...

Bron: Martine van der Meer

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v