Maarten Huisman: Kleurrijke innovatiereis

Maarten Huisman: Kleurrijke innovatiereis

Een weblog van Maarten Huisman, Botanical personality en online host bij Flower Circus. Hij schrijft deze weblog voor Goedemorgen en zijn eigen website.

Na een drukke en succesvolle week op de GreenTech, waar ik als projectleider voor GreenV werkte, was het tijd voor een nieuwe dosis inspiratie. Afgelopen vrijdag bezocht ik de FlowerTrials, een jaarlijks evenement waar veredelaars en kwekers hun nieuwste creaties presenteren. Het werd een dag vol kleur, innovatie en verrassingen. In dit blog neem ik je mee op een tour langs mijn kleurrijke ontdekkingen.

KP Holland & HI Breeding: Kleurrijke Start van de Dag
Mijn dag begon bij KP Holland in De Lier, waar ze samen met HI Breeding hun nieuwste collectie presenteerden. Ondanks het kille en natte weer buiten, was het binnen een oase van kleur en gezelligheid. KP Holland toonde een indrukwekkende selectie van kalanchoes en Curcuma's in een eigentijdse, sportieve setting. Vooral het 'Air So Pure' concept met luchtzuiverende planten trok mijn aandacht; een fijne combinatie van frisse groene planten, die ook nog eens bijdragen aan een betere luchtkwaliteit. HI Breeding wist mij te verrassen met hun adembenemende hortensia's in bijzondere kleuren. De rassen Hi Ocean en Doreen sprongen er voor mij echt uit, met hun intense en unieke tinten. Ook de 'landscape varieties' van HI Breeding wisten indruk te maken en boden inspiratie voor elke tuinliefhebber.

Deliflor: Een ‘Fashionable’ Presentatie van Chrysanten
Vervolgens ging mijn reis naar Deliflor, waar ik wederom werd overweldigd door hun indrukwekkende presentatie. Dit jaar stonden Chrysanten Mirana en Commander Pink centraal, gepresenteerd in een 'fashionable' setting die de chrysanten optimaal tot hun recht liet komen. De showkassen waren een lust voor het oog met een palet van zacht pastel tot bijna fluorescerend geel. De dahlia-achtige bloemvormen en 'spinachtige' bloemen boden een spectaculaire variëteit aan vormen en kleuren.

Beekenkamp: Een Mediterraans Paradijs
Gelukkig was het droog toen ik aankwam bij de showtuin van Beekenkamp. Hier werd ik begroet door een ware explosie van kleuren. De knallende kleuren van de Pericallis deden mij direct denken aan het 'Marjorelle blauw' waar ik zo dol op ben. De nieuwste rassen werden gepresenteerd in een speelse, cartoon-achtige setting die een glimlach op mijn gezicht toverde.
Bijzonder opvallend waren de planten met donker, bijna zwart blad, zoals de dahlia's en Ipomoea. Daarnaast was er veel vernieuwing te zien op het gebied van Petunia en Begonia. Ondanks de minder zomerse temperaturen waande ik mij even in een mediterrane tuin, omringd door al het moois dat de natuur te bieden heeft.

Een Dag vol Inspiratie
Na een dag vol ontdekkingen en kleurenpracht keerde ik boordevol inspiratie huiswaarts. De Flower Trials 2024 was een opnieuw een ervaring die mijn liefde voor bloemen en planten heeft gevoed. De innovatie en creativiteit die ik heb gezien, beloven veel goeds voor de toekomst van de sierteelt. Of je nu een kweker, bloemist, tuinier of veredelaar bent, de Flower Trials bieden een unieke kans om de nieuwste trends en innovaties in de wereld van bloemen en planten te ontdekken. Ik kijk nu al uit naar volgend jaar!

Bekijk hier een uitgebreid foto-overzicht

Bron: Maarten Huisman

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v