Maarten Huisman: Betoverende Reis

Maarten Huisman: Betoverende Reis

Een weblog van Maarten Huisman, Botanical personality en online host bij Flower Circus. Hij schrijft deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

Hallo bloemenliefhebbers! Voor wie mijn blog al langer leest, weet dat ik gek ben op reizen. Zo had ik genoeg van de donkere dagen en de koude temperaturen en besloot ik begin januari op reis te gaan. Lees meer over mijn recente ontsnapping aan de winterse somberheid - een magische reis naar het paradijselijke eiland Bali! Met haar betoverende natuur en kleurrijke flora heeft Bali mijn hart gestolen. Overigens was het niet de eerste keer dat ik een bezoek bracht aan Bali, eerder in 2020 vlak voor de pandemie verbleef ik hier al en ook nu wist Bali mij te verrassen. Vandaag neem ik je graag mee op een virtuele tour door dit exotische juweeltje, waar palmen zwaaien, hibiscus bloeit en Frangipani hun bedwelmende geur verspreiden.Een Bloemenparadijs: Bali's Flora in Volle Bloei

Als je een liefhebber bent van bloemen, dan is Bali de hemel op aarde! Van de kleurrijke bougainvillea tot de majestueuze strelitzia's, de heleconia's en de vrolijke Marigold (tagetes), die gebruikt wordt bij ceremonies en festivals als symbool van vreugde en voorspoed. Overal waar je kijkt, word je begroet door een explosie van kleuren en geuren. Deze prachtige bloemen worden niet alleen gebruikt om de omgeving te verfraaien, maar ook om gasten welkom te heten en offers te brengen aan de goden.

Een Zintuiglijke Overload: Bali's Natuurlijke Schoonheid
Stel je voor: uitgestrekte rijstvelden die golven in de zachte bries, weelderige tropische bossen waar apen nieuwsgierig ronddwalen, en glinsterende watervallen die je uitnodigen voor een verfrissende duik. Dat is slechts een glimp van wat Bali te bieden heeft aan natuurschoon. Tijdens mijn verblijf heb ik mijzelf ondergedompeld in de prachtige landschappen en heb ik mijn zintuigen laten verwennen door de overvloedige flora en fauna, exotische orchideeën, kleurrijke bromelia's en majestueuze varens, die elk op hun eigen manier bijdragen aan de betoverende schoonheid van het eiland.

Culinaire Avonturen: Bloemen op je Bord
Maar de bloemenpracht van Bali beperkt zich niet tot de natuurlijke omgeving - het vindt ook zijn weg naar de keuken! Overal waar ik ging, werd ik betoverd door de creatieve manieren waarop lokale koks bloemen in hun gerechten verwerkten. Van kleurrijke salades met bloemblaadjes tot verfrissende drankjes met Frangipani-extract, elk gerecht was een feest voor zowel de smaakpapillen als de ogen.

Met een hart vol herinneringen en een glimlach op mijn gezicht, zeg ik tot ziens - tot mijn volgende blog!

 

Bron: Maarten Huisman

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v