Nieuwe tool voorspelt versheid producten

07-08-2018    10:11   |    Goedemorgen

AgroFresh Solutions heeft haar Freshcloud platform gelanceerd, waarmee de versheid van versproduct door de hele keten voorspeld kan worden.

De softwaretool van AgroFresh gebruikt data om de kwaliteit van versproduct te monitoren in de hele keten. Daarmee stelt FreshCloud haar gebruikers in staat om te voorspelen hoe vers het product zal blijven, maar ook de kwaliteit voorspellen en aangeven wat de optimale tijd is om het product te consumeren.

AgroFresh Solution nam eerder het bedrijf Verigo over, waarvan de technologie kan helpen om de kwaliteit van fruit te verhogen. Freshcloud Predictive Screen maakt gebruik van het analyseren van gene expression tijdens de oogst om te voorspellen wat het risico is op rot in het fruit.

Bron: FoodLogistics


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Vega-optie in 'Kies Ik Gezond'-app

Bijna de helft van de Nederlanders probeert minder vlees of vis te eten. Dit heeft het Voedingscentrum onderzocht. Een groot deel van deze...

LinkedIn: automated crop monitoring

Jan Schneider, directeur van MyWave-Solutions, schrijft op LinkedIn een blog over dat automatische gewasmonitor-systemen de toekomst zijn in...